Välkommen hem till oss!

Med våra rötter i Kalix kustbyar och Kalix Skärgård, så vill vi bjuda in dig till vårt skärgårdsliv. Vi älskar vår skärgård och våra åtta årstider och har därför skapat olika upplevelser & paket, där vi tillsammans kan uppleva det bästa av skärgården och våra årstider. Vi hoppas att du är nyfiken på vår skärgård och vill se, upptäcka och smaka på allt som den har att erbjuda.

Välkommen till naturen, till det enkla och hem till oss!

Våra boenden

Boka ett skärgårdshus

Skärgårdshus med egen strand och hamn

Vill du bo i ett lyxigt skärgårdshus vackert beläget vid Kalix älvens strand, precis där älven går över i skärgård? Ett hus med alla bekvämligheter och naturen och skärgården inpå knuten. Huset ligger i kvarteret Skärgårdsudden som vi själva har exploaterat med målet att skapa en plats där man kan följa årstidernas växlingar och njuta av naturens skådespel. Kvarteret ligger i kustbyn Nyborg ca 8 km från Kalix.

TILLÄNGLIG
Årets alla 8 årstider
YTA & RUM
163 kvm, 4 rum och kök
BÄDDAR
6-10
AVSTÅND TILL VATTEN
30 meter
AVSTÅND TILL ICA
1 km
AVSTÅND TILL KALIX
10 km
AVSTÅND TILL LULEÅ AIRPORT
60 min med bil
AVSTÅND TILL KALIX TÅGSTATION
10 min med bil
TILLÄNGLIG
Årets alla 8 årstider
YTA & RUM
163 kvm, 4 rum och kök
BÅDDAR
6-10
AVSTÅND TILL VATTEN
30 meter
AVSTÅND TILL ICA
1 km
AVSTÅND TILL KALIX
10 km
AVSTÅND TILL LULEÅ AIRPORT
60 min med bil
AVSTÅND TILL KALIX TÅGSTATION
10 min med bil

Light house – Vår inredda sjöbod

Nere på den privata bryggan har vi en inredd sjöbod, som vi kallar för Light House. Den värms upp med ett element eller med braskaminen. Den är inredd med en bäddsoffa som bäddas ut och ger plats för 2 personer. Stora fönster ut mot vattnet och det känns som att vakna på en husbåt.

Den stora bryggan på 200 kvm är en perfekt plats för att äta och umgås. Eller fiska direkt från bryggan!

Övrigt

Boka en skärgårdsstuga

Bo i stuga på Getskär – Total tystnad & stillhet

Har du någon gång känt att du bara skulle vilja dra i väg från allt? Från livet, vardagen, jobbet och stressen? Bara ta med dig dina favoritpersoner till en helt annan värld, långt bort från allt det vanliga. Att gå back to basic, back to nature – skala bort allt som inte är viktigt. Landa i ”häret och nuet”. På riktigt. Det är det vi vill ge dig och de dina ute i Skärgårdsstugan på Getskär – två mil ut från fastlandet.

TILLÄNGLIG
Omkring Mars tom Oktober
VAR
Likskärs Naturreservat, Kalix
BÄDDAR
4
BASTU
Ja, vedeldad
EL
Viss el via solceller
VÄRME
Vedeldad kamin
KYLSKÅP OCH KOKPLATTOR
Ja, på gasol
RINNANDE VATTEN
Nej, vatten medtages
TILLÄNGLIG
Omkring Mars tom Oktober
VAR
Likskärs Naturreservat, Kalix
BÅDDAR
4
BASTU
Ja, vedeldad
EL
Viss el via solceller
VÄRME
Vedeldad kamin
KYLSKÅP OCH KOKPLATTOR
Ja, på gasol
RINNANDE VATTEN
Nej, vatten medtages

Årstidernas växlingar på Getskär

För att uppleva vår stuga ute på Getskär på bästa sätt, så behöver man förstå att man kommer uppleva helt olika saker beroende på vilken årstid man besöker ön. Sommaren är njutningsbar för de allra flesta och ställer inte några direkt krav på överlevnads-skills i naturen, medan våren är en perfekt tid att uppleva lite Robinsonkänsla på ön. Hösten är den bästa tiden för den som vill njuta av skärgårdens skafferi med i regel soliga dagar och mysiga mörka kvällar i stugan.

Läs mer om årstidernas växlingar och möjligheter i vår folder.

Ladda ner foldern (pdf)

Turer till Getskär

Naturen styr vårt liv i skärgården och för en ö så pass långt ut som Getskär, så innebär det att vi inte har ett exakt turschema alla årstider. På vårvintern i Mars och April brukar isarna ligga och då kör vi ut er med skoter och pulka. Efter förfallstiden och islossningsperioden i Maj, så startar vi upp vår båttrafik till ön, som är regelbunden under sommarmånaderna. På hösten är turerna bokningsbara till in i november månad och anpassas efter våra bokningar på ön såväl som naturens krafter med väder och vind. Uppdaterad info finns i bokningen på vår hemsida.

Getskär ligger ca 2 mil ut från fastlandet. I samband med att du bokar stugan så bokar du också transport ut på ön. På sommaren kör vi ut dig med båt och vintertid med skoter och pulka. Turen ut till ön är en upplevelse i sig och du hinner se en hel del av vår skärgård på vägen ut.

Överlevnadskurs med oss

Är du är nyfiken på livet långt bort från stressen och naturen? Då kan vi hjälpa dig med de kunskaper du och dina nära och kära behöver för att klara er ute i skärgården. Vi lär er att hugga ved, att göra upp eld i olika situationer, hämta vatten från isen, laga mat, fiska, finna matnyttigheter i naturen, vad man kan och får göra och kanske vad man inte ska göra – att läsa naturen på naturens villkor. Att leva av och i naturen för en stund, ger dig och dina kära en möjlighet att stanna upp och ta vara på tiden – tid tillsammans.

Genom att läsa våra skötselregler innan du besöker oss, så får du en god uppfattning om hur det går till att leva utan rinnande vatten och el.

Skräddarsy din egen drömvistelse

Här på hemsidan kan du enkelt hitta det datum som passar dig och boka valfri längd på din semester eller vistelse. På efterföljande steg kan du vraka och välja bland en uppsjö av olika tillval för att skapa din bästa skräddarsydda vistelse hos oss. Allt från spakit till pralinkurser till en egen mästerkock i köket. Skräddarsy en dröm för dig och ditt sällskap!

Det bästa av det bästa – boka ett färdigt paket

En midsommarweekend med allt du behöver, ett fartfyllt sportlov för barnen, en lyxig helg med bästa vännerna, en norrländsk smakresa eller en islossningssafari. I bokningen kan du hitta olika aktuella paket fyllda med det bästa av det bästa för just den säsongen, årstiden eller helgen. Dessa paket finns det i regel bara ett exemplar av så boka snabbt om du hittar något du gillar! Dessa paket har alltid en silverlining för maximal upplevelse hos oss.