Genuina upplevelser på naturens villkor

Med våra rötter i Kalix kustbyar och Kalix Skärgård, så vill vi bjuda in dig till vårt skärgårdsliv. Vi älskar vår skärgård och våra åtta årstider och har därför skapat olika safaris, där vi tillsammans får uppleva det bästa av skärgården och våra åtta årstider. Vår safaris bjuder in till upplevelser, smaker och minnen. Välkommen till naturen – back to nature.

Våra upplevelser

Löjromsafari premium

Kärleken till havets guld

Upplev norrländsk kultur och mathantverk under tre dagar. Höjdpunkter är vår löjromssafari där du under en dag följet fisket, förädlingen och hantverket bakom Kalix Löjrom. Prova på att göra din egen löjrom i fiskfabriken Guldhaven Pelagiska. Hemma hos oss på Skärgårdsudden serverar vår egen mästerkock en fantastisk middag.

Gör Din Egen Rom

Upplev den unika förädlings-processen

Vi hälsar dig välkommen med champagne och löjroms-snittar till Guldhavens Fiskförädling. Vi ser en kort film om fisket efter siklöjan och förädlingsprocessen av löjrommen. Därefter gör vi en rundvandring i fabriken där du får se hur Guldhaven förädlar löjrommen. Vi knyter slutligen ihop säcken med att du får prova på hantverket själv – att göra din egen löjrom.

Kalix löjrom med vänner

Äventyr med guldkant

Höstens smakresa är en hyllning till vår älskade Kalix Löjrom. I fint sällskap med en av landets mest prisbelönta ginproducenter och underbar choklad har vi skapat en tre dagar lång upplevelse som förenas genom genuint hantverk, kultur och norrländska smaker.

Vintersafari i Kalix skärgård

Välkommen hem till oss

Njut av en vintersafari i Norrlands vackra snöbeklädda skärgård. Resan utgår från vårt skärgårdshus vid Kalixälven. Dagarna hos oss kantas av storslagna naturupplevelser som du själv väljer. Vi lagar och serverar mat med norrländska toner och skapar tillsammans minnen för livet. Välkommen hit med din familj, vänner eller kollegor.

Islossningssafari

Ett äventyr som blir ett minne för livet

Upplev ljuset, djurlivet som vaknar till liv och allt det fantastiska som bara Bottenvikens skärgård kan erbjuda. Om du känner dig trött efter en lång vinter är ett sådant äventyr precis vad din kropp, själ och hjärta behöver.